Augusztus 19-én indul a Rabla Plus roncsautóprogram harmadik szakasza

2024. augusztus 14. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn, augusztus 19-én 10 órakor indul a feliratkozás a Rabla Plus roncsautóprogram harmadik szakaszára, jelentette be szerda délután a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

A program harmadik szakaszában magászemélyek, jogi személyek és önkormányzatok, illetve közintézmények számára 100-100 millió lejt különítettek el.

A feliratkozó magán- és jogi személyek utalványt kapnak a leadott használt gépkocsikért, amelyeket új autó vásárlására használhatnak fel. Egy feliratkozó legtöbb két régi járművet adhat le. Az utalvány értéke új elektromos jármű vagy új hidrogén üzemanyagcellás jármű vásárlása esetén (kivéve a motorkerékpárokat) 25500 lej, a WLTP rendszer szerint legfeljebb 80 g CO2/km-t termelő új hibrid elektromos jármű vásárlása esetén (kivéve a motorkerékpárokat) 13000 lej, elektromos motorkerékpár vásárlása esetén pedig szintén 13000 lej.

A vásárolt elektromos jármű értéke nem haladhatja meg a 70 ezer eurót áfával együtt.

A közintézmények és az önkormányzatok 120000 lej értékű utalványt kapnak új jármű vásárlása esetén, és nem kötelező használt járművet leadniuk.

A program részletei itt olvashatóak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!