A SNSPA szenátusa felfüggesztette Alfred Bulai oktatói tevékenységét

2024. július 30. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) szenátusa kedden jóváhagyta a tanítványai szexuális zaklatásával vádolt Alfred Bulai professzor oktatói tevékenységének felfüggesztését. Az oktatót emellett ideiglenesen az összes tisztségétől megfosztották – írja az Agerpres az intézmény tájékoztatása alapján.

Az egyetem szenátusa Remus Pricopie rektor kérésére, az intézmény igazgatótanácsának elemzése után hozta meg döntését. Alfred Bulai a SNSPA szociológiai intézetének igazgatója, illetve a politikatudományi fakultás kari tanácsának és az egyetem szenátusának tagja. Tisztségeitől a felsőoktatási intézmény etikai bizottsága vizsgálatának idejére fosztották meg.

Az egyetem közölte, hogy korábban egyetlen panasz sem nyújtottak be a hallgatók a politikatudományi kar dékáni hivatalához vagy a SNSPA etikai bizottságához Alfred Bulai professzor ellen.

Az oktató hétfőn benyújtott nyugdíjkérelmével kapcsolatban pedig pontosították, hogy ennek elbírálása nem a munkaadó, hanem a nyugdíjpénztár hatásköre. Ennek megfelelően az SNSPA tudomásul veszi Alfred Bulai döntését a munkaszerződése 2024. október 1-jei hatállyal történő megszüntetéséről.

A SNSPA biztosította a közvéleményt arról, hogy az egyetem etikai bizottsága a nyári hónapokban is folytatja az ügy kivizsgálását. „Nemcsak a tények megállapítása és a jogi szankciók alkalmazása a fontos, hanem annak megértése is, hogy miért nem érkezett hivatalos panasz az elmúlt években a sajtóban feltárt esetekről” – olvasható a közleményben.

A fővárosi rendőrség vizsgálatot indított a tanítványai szexuális zaklatásával vádolt Alfred Bulai professzor ügyében – tudta meg az Agerpres. A rendőrség hétfőn a professzor nevének említése nélkül közölte, hogy egy egyetemi oktatót hivatali tisztség szexuális célokra való felhasználásával gyanúsítanak, és az ügyészség irányításával eljárás indult ellene.

A Snoop.ro tényfeltáró portálon hétfőn közölt cikk szerint Alfred Bulai professzor szexuálisan zaklatta több tanítványát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!