A PNL szóvivője szerint Simion 35 ezer euróért ígért lakásai olyanok, mint a Caritas piramisjáték ígéretei

2024. július 25. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője, Ionuţ Stroe parlamenti képviselő szerdán kijelentette, hogy a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és vezetője, George Simion nem lesz képes sem olcsó lakásokat, sem alacsony kamatú kölcsönöket adni az embereknek, és az ilyen típusú ígéretek a Caritas piramisjátékra emlékeztetnek.

„Akkora átverés szemtanúi lehetünk, mint egy...ház. George Simion és az AUR nem fog adni sem olcsó lakásokat, sem olcsó hiteleket. Nem azért, mert nem lesz hatalmukban, hanem mert lehetetlen, és mert ez egy Caritas-típusú átverés, amellyel rászoruló embereket csapnak be” – írta Stroe a Facebookra.

A PNL szóvivője szerint az emberek csak „levegőt” kapnak személyi adataikért cserébe. Kifejtette, senki nem tudja, hova kerülnek a begyűjtött személyi adatok, és az AUR mire használja majd fel azokat.

„Simion elvtárs az emberek becsapására specializálódott. Most pedig cinikusan játszanak az emberek lakásvásárlási vágyaival és álmaival” – írta Stroe.

A szóvivő arra figyelmeztetett, hogy George Simion és az AUR a különböző rémhírek keltésével és ígérgetésekkel le akarják téríteni Romániát az európai útról.

„Kétségtelen, hogy van erre közönség, vannak rettegő vagy túlságosan hiszékeny romániaiak, akik a nagy kánikulában fiktív szerződéseket kötnek lakásokra. Ami súlyosabb, hogy miért alacsonyodik idáig egy politikus, saját választási céljaira használva ki ezeket az embereket. Sajnos a válasz egyszerű: minden téma, amit George Simion és az AUR talál ki, azt szolgálja, hogy letérítse Romániát az európai útról, hogy megossza és megfertőzze a társadalmat. És ez csak a Keleti Nagy Medvét, Simion elvtárs láthatatlan barátját segíti” – olvasható Stroe bejegyzésében.

A PNL szóvivője ezzel arra reagált, hogy az AUR elnöke és egyben államfőjelöltje, George Simion hétfőn kijelentette több száz ember előtt, akik feliratoztak az önköltségi áron megvásárolható lakásokat ígérő „Simion-tervbe”, hogy amennyiben nem teljesíti ezt az ígéretét, úgy hat hónapon belül lemond tisztségéről.

George Simion mindenféle populista ígéreteket tesz államfővé választása esetére. A választási plakátjai szerint azt ígéri, hogy egymillió, 35 ezer eurótól megvásárolható lakást biztosít azoknak, akiknek nincs ingatlanja. Úgy látja, hogy ez megvalósítható, ha az állam biztosítja a lakásokhoz a telket, a közművesítést és az infrastruktúrát. Az ígéretei között szerepel az adók csökkentése, a kedvezményes bankhitelek, a parlamenti képviselők számának 300-ban való maximalizálása, legfeljebb 12 minisztériumból és 50 államtitkárból álló kormány. A Simion által ígért 35 ezer eurótól kezdődő lakásokra pedig előzetesen fel kell iratkozni a párt kampányközpontjaiban. A beszámolók szerint, mind Kolozsváron, mind Bukarestben százak álltak sorba, hogy feliratkozzanak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!