Csalás miatt tettek feljelentést George Simion ellen, amiért 35 ezer eurós lakásokat ígérget

2024. július 25. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

Csalás miatt tett feljelentést a legfőbb ügyészségen Alexandru Muraru, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Iaşi megyei szervezetének elnöke George Simion és az általa vezetett Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) ellen. A PNL képviselő úgy véli, hogy az AUR megvalósíthatatlan ígéreteket tesz a román állampolgároknak, miközben kampányérdekeket szolgáló adathalászatot folytat – írja az Agerpres.

Muraru a Btk. csalásra vonatkozó 244-es cikkére hivatkozva tette feljelentését, amely kimondja, hogy a csalás egy személy félrevezetése egy hamis tény igaznak való feltüntetésével, abból a célból, hogy saját maga vagy másvalaki tisztességtelen pénzügyi előnyhöz jusson.

A PNL Iaşi megyei szervezetének elnöke szerint az AUR anyagi és lakhatási előnyöket ígér a román állampolgároknak személyi adataikért cserébe, amelyeket utólag az államelnökjelöltséghez szükséges aláírásgyűjtéshez fog felhasználni.

Kifejtette, Simion és pártja illúziókat ad el a romániaiaknak, és ígéretein sokan viccelődnek, de „a vicc komolyra fordul, amikor olyan pártnak szolgáltatod ki a személyi adataidat, amely az Oroszországi Föderáció kezére játszik”.

A politikus számadatokkal is bizonyítani igyekszik a George Simion ígéreteinek kivitelezhetetlenségét.

„A lakások javasolt 35.000 eurós ára jóval a valós, négyzetméterenként 1000-1200 eurós építési költségek alatt van. Egy 50-52 négyzetméteres lakás legalább 50.000-60.000 euróba kerül, nem számítva a telek- és infrastrukturális költségeket. Ha ezeket a költségeket hozzáadjuk, az átlagos ár 70.000 euró lesz. Ez a különbség, ha az állami költségvetésből fizetnék ki az AUR-átverés által javasolt 1 millió lakást, 35 milliárd eurót tenne ki! 35 milliárd euró Románia 2024-es költségvetési bevételeinek körülbelül 29,56%-át és költségvetési kiadásainak körülbelül 25,74%-át teszi ki” – érvelt Muraru, aki szerint a kamatmentes bankkölcsönök szintén megvalósíthatatlanok.

„A bankok nem adhatnak pénzt kölcsön kamatmentesen, mert nem tudnák fedezni működési és kockázati költségeiket. Ez a Simion-szerződésnek nevezett átverés valójában egy hazugság, amellyel a polgárokat csapják be a személyes adataikhoz való hozzáférésért cserébe” – mondta Alexandru Muraru.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!