George Simion azt szeretné, ha Románia csatlakozna a visegrádi négyekhez

2024. július 23. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) párt vezetője, George Simion azt szeretné, ha Románia csatlakozna a Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia által alkotott visegrádi négyekhez – írja a G4Media a párt közleménye alapján.

A szélsőséges párt vezetője, aki egyben az AUR államfőjelöltje is az év végi választásokon, a fővárosi kampányközpont avatóján beszélt a politikai elképzeléseiről.

„Nem akarom, hogy Románia bármiféle háborúban részt vegyen. George Simion elnök nem fogja kivezetni Romániát az Európai Unióból, hanem a schengeni övezet teljes jogú tagjává teszi. Ugyanakkor Geroge Simion elnök célja, hogy Románia csatlakozzon a visegrádi csoporthoz” – idézi az AUR elnökét az Agerpres.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban a magyarországiéhoz hasonló álláspontot fogalmazott meg, kijelentette, hogy „ellenez bármiféle katonai támogatást egy másik országnak”. Kijelentette, hogy ellenzi a háborút, és úgy fogalmazott, „a béke elnöke leszek, szemben az országát szolgáló katonával – nem tudom melyik országot szolgálta, valószínűleg egy másikat, szemben a NATO főtitkárhelyettesével, a béke mellett fogok kampányolni” – idézik Simiont, aki az országot teleplakátoló PNL-s pártelnök, Nicolae Ciucă kampányüzenetére (egy katona az ország szolgálatában) és Mircea Geoanára utalt.

A választókat mindenféle populista üzenetekkel hitegető Simion azt is kijelentette, hogy megválasztása esetén „hat hónapon belül lemond”, ha nem tartja be az olcsó lakhatással kapcsolatos ígéreteit. Simion a választási plakátjai szerint azt ígéri, hogy egymillió, 35 ezer euróért megvásárolható lakást biztosít azoknak, akiknek nincs ingatlanja. Úgy látja, hogy ez megvalósítható, ha az állam biztosítja a lakásokhoz a telket, a közművesítést és az infrastruktúrát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!