Szociális lakásokat épít a kolozsvári önkormányzat

2024. július 22. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

Ötemeletes, 35 szociális lakást tartalmazó tömbházat tervez építtetni a kolozsvári önkormányzat az irisztelepi Kályhás (Sobarilor) utcába, egy 1203 négyzetméteres területre.

A hétfői tanácsülésen elfogadott, műszaki és gazdasági részleteket tartalmazó dokumentáció szerint a befektetés értéke 66,2 millió lej, a munkálatok kivitelezési ideje pedig két év lenne az elkezdésüktől számítva.

„Számos család és egyedül lakó idős személy él mélyszegénységben. Minden rendelkezésre álló eszközzel fel kell lépni az egyenlőtlenségek növekedése, a kirekesztés és a hátrányos megkülönböztetés ellen. Olyan városban szeretnénk élni, ahol senki nem érzi magát kirekesztve, ahol a közös életünk egymás segítéséről és nem a másik kárára való gyarapodásról szól” – idézte Oláh Emesét, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármesterét a határozatról kiadott közlemény.

2015 és 2024 között Kolozsváron mindössze 12 szociális lakás épült, ezeket is 2021 júliusában adták át, tíz évvel azután, hogy felmerült a tervezésük, hívta fel a figyelmet korábbi online petíciójában a Căși Sociale Acum! szervezet, hozzátéve, hogy ehhez képest csak 2019 és 2022 között 10582 magánlakás készült el a városban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!