Kirúgta a csapata a focistát, aki azt írta, hogy a legnagyobb öröme a macskák elgázolása

2024. július 16. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kirúgta a román labdarúgó bajnokság másodosztályában szereplő Unirea Ungheni a kapusát, miután Dragoş Balauru egy Facebook-bejegyzésében kijelentette, hogy a legnagyobb öröme, hogy macskákat gázol el autójával. A Maros megyei rendőrség is vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban – írja a News.ro.

„A vadászat olyan, amilyen, de a legnagyobb örömöm az, ha macskákon gázolok át az autómmal” – írta Balauru egy Facebook posztra reagálva a hétvégén. A kommentet meglátta a Gazetta Sporturilor, és megírta az esetet, amire aztán néhány nap alatt a klub is reagált, bár a beszámolók szerint először nem akarták kirúgni a „civilben” vadász focistát, csak aztán már túl nagy lett a felháborodás. Ebben az is közrejátszhatott, hogy a beszámolók szerint Balauru szóváltásba keveredett a kommentelőkkel, és nagyon durva hangnemben sértegette a nőket. A focista közben törölhette a fiókját, mert már nem lehet megtalálni a Facebookon.

Elemezve a helyzetet a csapat vezetése úgy döntött, hogy a kapus nem megfelelő online viselkedése miatt, ami a klub erkölcsi és imázskárosodásához vezettek, kiteszik a keretből. Adrian Pop klubigazgatót idézve azt írják, hogy szerződést is bontanak vele.

„Bizonyára mindannyian tanulhatunk ebből az esetből. A csapat a tervek szerint folytatja az edzőtábort, sok sikert kívántunk a fiúknak a közelgő barátságos mérkőzésekre, mert ebben az időszakban nagyon fontos, hogy a megfelelő felkészülésre koncentráljanak” – idézik a klub igazgatóját.

A Maros megyei rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben több feljelentés is érkezett, és az állatvédelmi iroda munkatársai vizsgálják a helyzetet, és azt, hogy miként tehetnek jogi lépéseket.

Dragoș Balauru 34 éves, korábban a Kolozsvári „U”, az FC Voluntari, a Gloria Buzău és az UTA Arad csapatában játszott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!