Meghalt egy négyfalui férfi, akire rálőtt egy rendőr

2024. július 14. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este meghalt egy 36 éves négyfalui (Săcele) férfi, akire rálőtt egy rendőr, miután a férfi baltával támadt egy csendőrre – írja az Agerpres a brassói törvényszéki ügyészség tájékoztatására hivatkozva.

Az ügyészség azt is közölte, hogy emberölés gyanúja miatt indít bűnügyi eljárást. A tájékoztatása szerint a férfit felboncolják, hogy meghatározzák a halál pontos okát, illetve ballisztikai szakvéleményt is kérnek. A közlés szerint már kihallgatták a Belügyminisztérium incidensben érintett munkatársait.

A Brassó megyei rendőrség szombati közleménye szerint a csendőr és a rendőr egy szomszédok között kitört, és az 112-es segélyhívószámon jelentett konfliktust igyekezett csitítani szombaton dél körül a városban. A konfliktusban részt vevő 36 éves férfi – a hatósági beszámoló szerint – fenyegetően baltát emelt a kiérkező csendőrre, amire a rendőr előbb a levegőbe lőtt, majd kétszer a támadóra rálőtt. A megsebesített férfit kórházba szállította a mentőszolgálat, de később belehalt a sérüléseibe.

Ezt követően erősítésként több csendőrt és rendőrt küldtek a helyszínre, hogy a konfliktus további elmérgesedését megelőzzék. A Brassó megyei rendőrség szombaton azt közölte, hogy nyomozást indítottak az ügyben. A törvényszék

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!