Büntetőeljárást indított a rendőrség a szatmárnémeti kartonhulladék-tárolónál keletkezett tűz miatt

2024. július 13. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Szatmár megyei rendőrség gondatlanságból elkövetett rongálás gyanújával büntetőeljárást indított a szatmárnémeti kartonhulladék-tároló központnál csütörtökön keletkezett tűz ügyében – írja az Agerpres.

A rendőrség szombat előbb azt közölte, hogy vizsgálják a tűz kitörésének körülményeit, ugyanakkor a cég működését is ellenőrzik. Később, a Szatmár megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségének (ISU) arról adott ki tájékoztatást az Agerpresnek, hogy valószínűleg egy eldobott égő cigaretta okozta a tüzet. Megjegyzik, hogy a kartonhulladék-tároló központban tilos a dohányzás. A területet jelenleg is a szatmárnémeti tűzoltóság biztosítja, hogy megakadályozzák a lángok esetleges újbóli feléledését.

A Szatmár megyei ISU tájékoztatásában megjegyzik, hogy a június 11-én kitűrt tüzet 28 óra alatt sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. Hatvannál több katonai tűzoltó dolgozott csütörtökön és pénteken a szatmárnémeti kartonhulladék-tároló központnál kiütött tűz eloltásán. Csütörtökön a tűz oltásában részt vevő négy tűzoltó elájult a rendkívüli hőség okán, kórházba kellett szállítani őket.

A tűzoltók tájékoztatása szerint mintegy 9000 négyzetméterre terjedtek ki a lángok. A Szatmár megyei tűzoltó egységeket Máramaros és Bihar megyei kollégáik segítették a munkában, de önkéntes tűzoltóbrigádok is részt vettek az oltásban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!