Nicu Ștefănuțát jelöli a Zöldek frakció az EP alelnökének

2024. július 10. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Nicu Ștefănuță függetlenként megválasztott EP-képviselőt jelöli a Zöldek frakció az Európai Parlament alelnökének – tájékoztat a képviselő közleménye.

A tájékoztatás szerint hárman versenyeztek azért, hogy a Zöldek képviselőcsoport őket jelölje az EP alelnökének. Ștefănuță mellett a német Damian Boeselager, illetve a finn Ville Niinistö indult. Ștefănuță 27 szavazatot kapott, a német kollégájára 25 szavazat érkezett, míg Ville Niinistöre 9-en voksoltak.

„Úgy gondolom, hogy ennek a generációnak a mostani mandátum lesz a legnehezebb, és a képviseletünknek zöldnek, szociálisnak és progresszívnek kell lennie. Az olyan szociális válság, mint amiben az ingatlanpiac van, és amely egyetlen fiatalnak sem teszi lehetővé, hogy ésszerű körülmények között saját vagy bérelt lakása legyen, veszélyt jelent, és kettészakíthatja az európai társadalmat: olyanokra, akiknek van és olyanokra, akinek nincs. A klímaváltozás felgyorsult, és szomorúan nézzük, hogy a környezetvédelmi politikákat megkérdőjelezik. A háború ismét Európa politikai napirendjére került, és a veszély egyre közelebbről fenyeget, nem csak Ukrajnában vagy Gázában. Ezek az emberek aggodalmai. Románia utcáin vállaltam fel ezt a harcot, az emberek harcát. Nem félek attól, hogy az Európai Parlament vezetésében folytassam” – idézi a közlemény Ștefănuțát, aki azt állítja, hogy folytatni fogja a fenntarthatósággal, a szociális és az ifjúsági kérdésekkel, valamint a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos munkáját.

Az EP-nek összesen 14 alelnöke van, akiket az EP elnökéhez hasonlóan két és fél évre választanak meg. Az EP alelnökeit a jövő héten, a strasbourgi plenáris ülésen választják meg. Ștefănuță arra kéri a romániai EP-képviselőket, hogy szavazatukkal támogassák a jelöltségét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!