Ammóniamérgezés gyanújával került kórházba az Azomureş vegyipari kombinát területén dolgozó négy munkás

2024. július 9. – 18:31

Másolás

Vágólapra másolva

Ammóniamérgezés gyanújával kórházba került négy munkás, akik egy tetőszerkezeten dolgoztak a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinátnál – írja az Agerpres.

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint 15 óra 13 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a vegyipari kombinát területén tartózkodó négy személy mérgezésre utaló tünetekre panaszkodik. Több mentős egység is kiszállt a helyszínre, ahol 15 személyt vizsgáltak meg és közülük négy férfit szállítottak kórházba. Mindannyian eszméletüknél voltak, együttműködtek a mentős egységekkel. A katasztrófavédelem CBRN (vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris) szakfelderítést végző csapatának mérései nem mutatták ki semmiféle veszélyes anyag jelenlétét a helyszínen – közölte az ISU.

Az Azomureş sajtószóvivője, Ovidiu Maior szerint a munkások egy tetőszerkezeten dolgoztak, amikor ammóniaszagot éreztek. Előbb a kombinát orvosi rendelőjébe kísérték őket, onnan hívták segítségül a rohammentő-szolgálat és a megyei mentőszolgálat egységeit. Az ammóniaszag az egyik berendezés vészleállítása nyomán keletkezhetett – tette hozzá a szóvivő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!