Fákat döntött ki, tetőelemeket sodort le a keddi vihar Románia-szerte

2024. július 3. – 08:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 24 órában 22 megye 98 településén és Bukarestben volt szükség a tűzoltók beavatkozására a viharkárok elhárításához – számolt be szerdán a Katasztrófavédelmi Felügyelőség az Agerpres szerint.

A közlemény szerint a tűzoltók 20 ingatlan megrongálódott tetőzetének egy részét, illetve 203 kidőlt fát és öt kidőlt villanypóznát távolítottak el. Utóbbiak 54 személygépkocsiban okoztak kárt.

Bukarestben kidőlt fák és megsérült autók miatt szálltak ki terepre a katasztrófaelhárítók, Suceavában több utcát elárasztott a víz, akárcsak Szebenben, ahol volt olyan városrész, ahol a közlekedés is leállt emiatt, derült ki a Digi24 összefoglalójából.

A vihar a vasúti közlekedést is akadályozta, Silhoasa megálló és Iaşi között a vezetékekre zuhant fa miatt állt le a 4207-as és a 1830-as vonat, hasonló okokból állt le az 5572-es vonat is Văratec és Suceava között.

A Hargita megyei Marosfő és Vasláb között leesett a feszültség, emiatt a csíkszentdomokosi állomáson vesztegelt négy szerelvény is.

A Maros megyei tűzoltóság közleménye szerint Marosvásárhelyen, Erdőszentgyörgyön, Kissármáson, Szovátán, Mezőcekeden, valamint Lárgatelepen is kidőlt faágakat kellett eltávolítani a vasútról vagy az úttestről, kidőlt fa tett kárt villanyvezetékekben Faragó községben is, Kissármáson pedig egy tetődarab esett a villanyvezetékekre, írta a Marosvásárhelyi Rádió.

Szászsebes két lakónegyedében a Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőség generátora biztosította az áramszolgáltatást a hálózati szolgáltatás kiesésese miatt. Az úttestre és a sínekre dőlt fák miatt ideiglenesen lezárták a forgalmat az 1-es országút egyik szakaszán és két vasútvonalon. A károk elhárítása folyamatban van – közölte a katasztrófavédelem.

A főfelügyelőség hozzátette, hogy az elmúlt 24 órában hat viharokra figyelmeztető üzenetet küldtek országszerte a lakosságnak a RO-ALERT rendszeren keresztül.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!