Büntetőeljárást indítottak egy képviselő ellen, mert a gyanú szerint juhnyáját egy lucernamezőre hajtotta

2024. július 3. – 17:41

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőeljárást indított a legfőbb ügyészség Románia Parlamentjének egyik képviselője ellen rongálás bűncselekménye miatt, miután a gyanú szerint az illető ráterelte a tulajdonában levő birkanyájat egy lucarnaültetvényre, és ezzel tönkretette a termést – írja az Agerpres a legfőbb ügyészség szerdai tájékoztatása alapján.

A büntetőeljárást kedden indították meg, a gyanúsítottat pedig szerdán tájékoztatták a feltételezett bűncselekmények jogi besorolásáról, illetve a gyanúsított jogairól és kötelezettségeiről.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a képviselő április 13-án 19 és 20 óra között a Neamţ megyei Gura Văii település közelében ráterelte a tulajdonában és felügyelete alatt levő birkanyájat egy másik személy tulajdonában és használatában lévő lucernaültetvényre. A juhok 640 négyzetméteren tönkretették a tavaszi lucerna- és lóheretermést. A sértett fél becsült kára 5000 lej.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!