Huszonhat év börtönre ítélték a kanapés gyilkost

2024. július 1. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

Minősített emberölés és rablás bűntette miatt jogerősen 26 év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a bukaresti ítélőtábla Marcel Şerbucot, aki megölte élettársa 12 éves kislányát, majd a holttestet egy kanapé ágyneműtartójába rejtette – írja az Agerpres.

Az ítélőtábla ezzel fenntartotta a bukaresti törvényszék április 3-i döntését. A bírák döntése értelmében Marcel Şerbucnak, akit a média gyakran kanapés gyilkosként emleget, 80 000 euró kártérítést kell fizetnie a kislány biológiai apjának, féltestvérének pedig további 15 000 eurót.

A gyilkosság még tavaly májusban történthetett. A gyermek korábban az anyjával és a nő élettársával, Marcel Şerbuckal élt egy tömbházlakásban Bukarest negyedik kerületében. A lány eltűnését a biológiai apja jelentette a rendőrségen májusban.

A holttestét tavaly június 3-án találta meg egy bukaresti lakás tulajdonosa, miután az albérlői elhagyták az ingatlant. A gyilkosság után ugyanis a gyermek anyja és az élettársa is elmenekült Romániából. A nő Katalóniában, egy mezőgazdasági farmon dolgozott, ahonnan kollégái fellépése hatására végül önként visszatért az országba az ügyészségi kihallgatásra. Nemzetközileg körözött élettársát Hollandiában tartóztatták le, és tavaly augusztusban kísérték vissza Romániába.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, kiskorúak elleni erőszak esetében pedig a 119-es hívószámot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!