Székelyudvarhely környéki kábítószer-kereskedelem ügyében nyomoznak

2024. június 29. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Drogkereskedelmi ügyben nyomoz a Hargita megyei rendőrség, három embert gyanúsítanak azzal, hogy magas kockázatú kábítószereket terjesztettek Székelyudvarhelyen és környékén, írta az Agerpres.

A rendőrség csütörtökön tetten érte az egyik gyanúsítottat, amint 3-CMC-t, azaz kristályt adott el, amit egy másik gyanúsítottól szerzett be.

„A bizonyítékokból kiderült, hogy a vizsgált személyek többször birtokoltak, közvetítettek és értékesítettek nagy kockázatú kábítószereket kristályos formában Székelyudvarhelyen és a szomszédos településeken élő fogyasztóknak. A tetten érés és az ugyanazon a napon végrehajtott házkutatások eredményeként körülbelül 60 gramm kristályt (3-CMC, magas kockázatú kábítószer), több, az anyag nyomait tartalmazó borítékot és egy elektronikus mérleget, több, kábítószer-fogyasztáshoz használt tárgyat, pénzt, több mint 160 üres tasakot és egyéb bizonyítékot foglaltak le” – közölte a rendőrség.

Miután a három gyanúsítottat pénteken 24 órára őrizetbe vették, a Hargita megyei bíróság kettőjük előzetes letartóztatásáról döntött, a harmadik személyt pedig 60 napra bírósági felügyelet alá helyezték.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!