A Kolozs megyei rendőrség székhelyén vizsgálódik a DNA

2024. június 17. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Kolozs megyei rendőrség és egy másik Kolozs megyei közintézmény székhelyén tart házkutatásokat hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA) – írja az Agerpres az ügyészség tájékoztatása alapján.

A közleményben azt írják, hogy a DNA Kolozs megyei ügyészei 2024 folyamán a megyei rendőrség egyes alkalmazottai által elkövetett korrupciógyanús tettek miatt vizsgálódnak. Részletesebb tájékoztatást az ügyről későbbre ígértek.

Ugyanakkor a G4Media forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a megyei rendőrség felügyelőségén és a Kolozs megyei közlekedésrendészetnél zajlanak a házkutatások. Azt írják, hogy a megyei rendőrség vezetője, Mihai Rus lehet érintett az ügyben, aki állítólag meg akarta győzni a beosztottjait, hogy ne vonják be a vezetői engedélyét.

Szintén forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy a Mihai Rust április végén állította a közlekedésrendészet egyik egysége, miután 120 km/h-s sebességgel száguldva rögzítette a közúti sebességmérő műszer (szóval radarba futott). Állítólag meg akarta győzni a rendőröket, hogy ne szankcionálják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!