Kisiklott egy 200 utast szállító vonat Craiova és Bukarest között

2024. június 11. – 17:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kisiklott kedd délután a Craiova és Bukarest között közlekedő 1596-os számú InterRégió vonat két vagonja. A baleset a News.ro szerint a Teleorman megyei Drăgăneşti de Vede közelében történt.

A Román Vasúttársaság szerint a szerelvény mintegy 200 embert szállított. Az utasok magas száma miatt a hatóságok ún. vörös beavatkozási tervet léptettek életbe, tűzoltók és kilenc mentőautó sietett a helyszínre.

A Teleorman megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a vagonok nem borultak fel. Adrian Gelu Dragomir, a katasztrófavédelem szóvivője később a News.ro-nak elmondta, hogy egy 36 éves nő hátfájdalmakra panaszkodott, őt kórházba szállították, egy 72 és egy 85 éves nő pedig pánikrohamot kapott, ők a helyszínen részesültek orvosi ellátásban.

Az utasok egy részét mikrobuszokkal szállították át a legközelebbi vasútállomásra, a többieket egy másik vonat vitte tovább Bukarest felé.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!