Hét RMDSZ-es polgármester lesz Kolozs megyében, két településen nem sikerült újrázni

2024. június 10. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

Kolozs megyében hét településen lesz RMDSZ-es polgármester a párhuzamos szavazatszámlálás eredményei alapján, írta a Szabadság napilap.

Összesítésük szerint Kisbácsban 51,15 százalékkal újabb mandátumot nyert Balázs János, Tordaszentlászlón 48,28 százalékkal Asztalos István, Kalotaszentkirályon 92,26 százalékkal Póka András György, Körösfőn 90,78 százalékkal Bódis László, Várfalván 55,62 százalékkal Mărginean János.

Buzában Csatlós Árpád az új RMDSZ-es polgármester, aki a szavazatok 55,99 százalékát szerezte meg, Magyarszováton Balázs István Botond 83,03 százalékkal.

Bálványosváralján, ahol 60 százalék a magyar lakosság aránya, és 2008-tól magyar polgármester volt, a PSD-s Cristian Alin Rotar nyerte meg a választásokat, a jelenlegi állás szerint 51,61 százalékkal, az RMDSZ-es Marton Henrietta-Judith 36,28 százalékot kapott. Tordaszentmihályon a hatodik mandátumáért induló Zeng Jánost a PNL-s Paul-Cristian Olaru győzte le.

Széken hetedszerre nyert a függetlenként induló Sallai János.

Kolozsváron Oláh Emese a szavazatok 9,42-ával a harmadik helyre futott be.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!