Műtétre szorul a botoşani-i robbanás 3 sérültje

2024. június 8. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

A botoşani-i Dedeman barkácsáruházban pénteken történt robbanás Iaşi-ba szállított három sérültjét a Sf. Spiridon kórház plasztikai és égéssebészeti klinikájának intenzív osztályán ápolják, mindhárman műtétre szorulnak – írja az Agerpres.

A kórház sajtószóvivője, Diana Cimpoeşu szerint az egyik páciens 56 éves és testfelületének 24 százalékán vannak másodfokú égési sérülések. Egy 43 éves férfi testének 15 százalékán, egy 41 éves férfi pedig testének 20 százalékán szenvedett első és másodfokú égési sérüléseket.

Mindhárom beteget intubálták és altatásban tartják, állapotuk stabil. Hamarosan megműtik őket – számolt be a szóvivő.

Az egészségügyi minisztérium később arról adott ki tájékoztatást, hogy a bukaresti Floreasca kórházban két sérültet kezelnek légúti égéssel, mindkettőt intubálták, állapotuk továbbra is súlyos. A botoşani-i kórházban kezelt két sérült általános állapota kedvezően alakul. Innen nyolc beteget már hazaengedtek.

A pénteken történt robbanásban 15 személy sérült meg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!