Robbanás volt egy botoşani-i barkácsáruházban, négyen súlyosan megsérültek

2024. június 7. – 13:01

Robbanás volt egy botoşani-i barkácsáruházban, négyen súlyosan megsérültek
A robbanás helyszíne – Fotó: Denis Grosu / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt pénteken egy botoşani-i barkácsáruházban; a detonációt tűz követte, de már sikerült megfékezni a lángokat. Az eddigi információk szerint halálos áldozatok nincsenek – írja az Agerpres.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb információ szerint 13 sérültet szállítottak kórházba, közül négynek az állapota súlyos, kettőt közülük intubáltak. A közlemény szerint a páciensek a felsőtestükön szenvedtek 10-15 százalékáig terjedő égési sérüléseket. A súlyos állapotban lévő sérültek közül kettőt a későbbiekben a Iaşi-i megyei sürgősségi kórházba, a másik kettőt pedig helikopterrel a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházba fognak szállítani. Bukarestből a helyszínre küldik a rohammentő-szolgálat BlackHawk helikopterét.

A 13 sérültből 10 férfi és 3 nő. A katasztrófavédelmi főfelügyelőség tájékoztatása szerint 12 személyt a katonai tűzoltók mentettek ki, egy maga jelentkezett a kórház sürgősségi osztályán. Az áldozatok 32 és 63 év közöttiek.

A katasztrófavédelmi főfelügyelőség arról is tájékoztatott, hogy 110 személynek – vásárlók és alkalmazottak – sikerült elhagynia az épületet a robbanás után. A mentőalakulatok még keresik a romok alá szorult lehetséges áldozatokat.

Cosmin Andrei botoşani-i polgármester állítása szerint a város Suceava felőli kijáratánál levő barkácsáruház gázhálózatának meghibásodása okozta a robbanást, amely az épület irodahelyiségeinek közelében következett be. A sérültek az üzlet alkalmazottai.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) szerint a botoşani-i Dedeman barkácsáruház rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!