Újranyitott a csíkszeredai Sapientia EMTE étkezdéje

2024. június 3. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken minden ellenőrző szerv megadta a további működési engedélyt, így hétfőtől újranyitott a csíkszeredai Sapientia EMTE épületében működő étkezde – tájékoztat az egyetem közleménye.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara ugyanakkor hangsúlyozza, hogy az épületében található éttermi felületet ők 2023 szeptemberében (bérmentesen) bérbe adták egy magánvállalkozónak, és az vállalta, hogy a felületet rendeltetésszerűen működteti. A tájékoztatás szerint a konyha és a hozzá kapcsolódó helyiségek minden előírásnak megfelelnek.

Azt írják, az egyetem azért adta ki bérmentesen a szolgáltató részére a helyiséget, mert a bérlő feladataként vállalta, hogy elérhető áron, de jó minőségben szolgáltat napi étkezést az egyetem hallgatóinak és külsős vendégeknek.

„A felületi bérlésen kívül a felek között semmilyen egyéb megállapodás nem létezett, így a működtetéssel járó minden nemű felelősség a bérlőt terhelte. Az illetékes szervek által megállapított rendellenességekért a felelősség és az azzal járó büntetések a működtetőt terhelik” – írják a közleményben.

A Hargita megyei fogyasztóvédelmi hatóság múlt csütörtökön közölte, hogy szabálytalanságok miatt elrendelte a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának épületében működő étkezde átmeneti bezárását. A hatóság megállapították például, hogy lejárt szavatosságú vagy nem megfelelő módon felcímkézett fagyasztott hozzávalókat használtak. Az ideiglenes bezárás mellett 20 ezer lej értékben bírságot róttak ki a működtetőre, és megtiltották a nem megfelelő minőségű élelmiszerek eladását.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!