Nevelőt és a gyermekvédelemnél dolgozó őrt vádolnak szexuális bűncselekménnyel

2024. május 21. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetes letartóztatásba helyezték a Drobeta Turnu Severin-i Constantin Pufan Inkluzív Oktatási Központ nevelőjét és a Mehedinți Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) egyik őrét a gyermekvédelmi rendszer ellátottjai közé tartozó hét gyermek, illetve fiatal ellen elkövetett nemi erőszakért és szexuális abúzusért, írta a News.ro.

A nyomozók a DGASPC pszichológusainak segítségével több kiskorút kihallgattak múlt hét végén, miután egy 15 éves fiú esetében felmerült, hogy a gyermekvédelemnél 1991-től őrként dolgozó alkalmazott szexuálisan bántalmazta. Eddig összesen öt otthonban élő gyermek és fiatal (négyen kiskorúak, egyikük nagykorú), illetve két speciális iskolába járó gyermek esetében igazolódott be a szexuális abúzus gyanúja, közölte kedden a gyermekjogvédelmi és örökbefogadási hatóság.

„Sürgősen felül kell vizsgálni a gyermekvédelmi főigazgatóságok szociális szolgáltatásaiban gondozott kiskorúakkal kapcsolatba kerülő személyzet kiválasztására és ellenőrzésére alkalmazott eljárásokat, valamint nagyobb figyelmet kell fordítani a személyzet tényleges kiválasztására. Elfogadhatatlan, hogy ilyen helyzetek előforduljanak a különleges védelmi rendszerben, különösen, hogy úgy értem, ez a gyermekbántalmazás már régen elkezdődött” – mondta Rareş Petru Achirilioaie, a gyermekjogvédelmi és örökbefogadási hatóság elnöke.

A helyi sajtó értesülései szerint a kiskorúakat pénzzel vették rá szexuális aktusra az elkövetők lakásán.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!