Felhőszakadás és jégeső pusztított az ország több részén vasárnap

2024. május 5. – 22:27

Másolás

Vágólapra másolva

Felhőszakadás és jégeső pusztított az ország több részén vasárnap – írja a Libertatea.

A Prahova megyei Vâlcănești településen a hirtelen lezúdult jelentős mennyiségű csapadék miatt a községen átfolyó patak kilépett medréből, és három autót is elsodort az ár.

A Prahova megyei sürgősségi esetek felügyelete szerint a viharban személyi sérülés nem történt. Az özönvízszerű esőzés jégesővel is járt a településen, ami a portál szerint jelentős károkat okozott a kertekben.

Vasárnap délután és kora este az ország több megyéjében is jégesővel kísért heves esőzések voltak. A Meteoplus Facebook-oldalon megosztott képek szerint vihar volt a Dâmbovița megyei Pietrari településen, a Hunyad megyei Cebén és az Arad megyei Világoson is.

Az Országos Meteorológiai Szolgált összesen 14 Prahova megyei településre adott ki másodfokú riasztást heves esőzések és jégeső miatt. Emellett elsőfokú figyelmeztetés volt érvényben Kolozs, Szilágy, Gorj, Vâlcea és Fehér megye több településére is erős szél, eső és jégeső miatt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!