Kifúrták az első kilométernyi autópálya-alagutat Romániában

2024. május 3. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az ortodox húsvét ideje alatt is éjjel-nappal dolgoznak az első romániai autópálya-alagúton. A Nagyszeben-Pitești autópálya Tigveni és Curtea de Argeș közötti szakaszán kialakított alagutat két menetirányban már több mint egy kilométer hosszan kifúrták, közölte videós Facebook-bejelentkezésében Ionel Scrioșteanu, a szállításügyi minisztérium államtitkára.

Az összesen kifúrt 1013 méter alagútból 580 méter – a Daniela Alagút – a Nagyszeben-Pitești irányú sávon, 433 méter – az Alina Alagút – pedig a Pitești-Nagyszeben irányú sávon készült el. Megvan az első átvezető alagút is, amely gyalogos összeköttetést teremt a két alagút között, illetve az evakuációs útvonal szerepét is betölti majd.

Emellett a tigveni-i közúti csomópont kialakításán is dolgoznak, derül ki az államtitkár bejegyzéséből. A kivitelező 590 munkással és 185 géppel dolgozik a helyszínen, és a munkálatok az ortodox húsvéti ünnepek alatt is folytatódnak, írta.

A dél-romániai Argeș megye székhelye, Curtea de Argeș és Tigveni község közötti 10 kilométeres autópályaszakaszon 2027-ben kellene elindulnia a forgalomnak, a teljes, 122 kilométeres Nagyszeben-Pitești sztráda, a Bukaresttől a román-magyar határig haladó dél-erdélyi autópálya része pedig a tervek szerint egy évvel később lesz kész.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!