Virágültetésért bírságoltak meg egy brassói lakost

2024. április 26. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Megbírságolt a brassói helyi rendőrség egy lakost, amiért engedély nélkül ültetett virágokat a tömbháza előtti zöldövezetbe. A 76 éves nő esetét Constantin Vieriu nemzeti liberális párti helyi tanácsos mutatta be a csütörtöki tanácsülésen, mint rendőrségi túlkapást, írta a Bună ziua Brașov! hírportál.

A lap szerint a brassói tömbházak környéke tele van virággal, és ezeket nem a polgármesteri hivatal ülteti, tehát a lakosság nagy részét meg lehetne bírságolni.

Allen Coliban brassói polgármester, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) politikusa szerint a 100 lejes bírságot egy korábbi helyi tanácsi határozat alapján szabták ki az engedély nélküli virágültetés miatt. Mint mondta, ez a korábbi városi adminisztráció által jóváhagyott szabály. Az elöljáró megígérte, hogy részletes jelentést kér erről az esetről a helyi rendőrségtől.

Az USR tanácsosai ugyanakkor felhívták PNL-s kollégájuk figyelmét, hogy ő maga is szabálysértést követett el, amikor a tanácsülésen nyilvánosan kivetítette a megbírságolt lakos nevére kiállított rendőrségi jegyzőkönvyet, anélkül, hogy a személyes adatait kitakarta volna. A tanácsos azzal védekezett, hogy az érintett beleegyezett ebbe, illetve elmondta, hogy szerinte most nem ez a lényeg, hanem az, hogy egy lakost virágültetésért bírságoltak meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!