Eladták a szülei a Gorj megyei kisfiút, a német hatóságok fogtak gyanút

2024. április 26. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomoz a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), miután egy hat éves Gorj megyei kisfiút állítólag eladtak a szülei egy német állampolgárnak, és a gyermeket sikerült is kivinni Romániából.

A sajtóban eltérő információk jelennek meg arról, hogy mekkora összeget kaphattak a gyermekért a szülők, a News.ro pár száz lejről, az Antena 3 pedig 8000 lejről ír.

A megyei gyermekvédelmi hatóságot áprilisban értesítette az Országos Gyermekvédelmi és Örökbefogadási Hatóság arról, hogy felmerült a gyanú, hogy egy kiskorút eladtak és Németországba szállítottak. Az információ a német hatóságoktól származott.

A helyszínen a gyermekvédelmi szakemberek megállapították, hogy a kisfiú valóban nem tartózkodik otthon. Mint kiderült, az apa alkoholproblémákkal küzd, az anya mentális zavarral, a háztartásban pedig egy nyolc éves kislány és egy két éves és nyolc hónapos kisfiú is élt, a külföldre csempészett kisfiú testvérei. Őket azóta nevelőszülőknél helyezték el, pszichológiai tanácsadásban részesülnek és orvosi kivizsgálásukat is elrendelték.

A nevelőszülőkhöz elhelyezett testvéreket Natalia Intotero családügyi miniszter is felkereste a Gorj megyei gyermekvédelmi igazgatóság vezetőjével, Laurenţiu Diaconescuval együtt, hogy meggyőződjenek róla, hogy jó kezekbe kerültek. A miniszter az Antena 3-nak elmondta, hogy az Országos Gyermekvédelmi és Örökbefogadási Hatóság elnöke jövő héten Németországba utazik, hogy megszervezze a kisfiú hazahozatalát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!