Kilépett az RMDSZ-ből, és a PNL-be iratkozott át a Szatmár megyei Érszakácsi polgármestere

2024. április 18. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Romániai Magyar Demokrata Szövetségből a Nemzeti Liberális Pártba iratkozott át Érszakácsi polgármestere, Sipos József, közölte szerdán a PNL Szatmár megyei szervezetének vezetője, Adrian Cozma képviselő.

Sipos Józsefet 2020-ban az RMDSZ színeiben választották meg polgármesternek, és feladatát „130 százalékosan” ellátta, ugyanis a beígért 15 projekt helyett 18-at valósított meg, idézte az Agerpres Adrian Cozmát.

„Mától ő liberális párti polgármester és Érszakácsi leendő PNL-s polgármestere” – jelentette ki a politikus.

Sipos József felidézte, hogy 8 évvel ezelőtt indult először az RMDSZ színeiben a helyhatósági választásokon. Akkor alpolgármesteri megbízatást kapott. Miután négy éven keresztül mindent megtett, hogy a községben „rendjén menjenek a dolgok”, 2020-ban ismét beszállt a polgármesteri székért folyó versenybe, és meg is nyerte.

Azt is elmondta, hogy dacára a megvalósított projekteknek, az RMDSZ helyi szervezetének előválasztásán néhány szavazattal elvesztette a polgármester-jelöltséget. Mivel úgy véli, hogy a közösség támogatását nem vesztette el, úgy döntött, hogy a PNL színeiben indul a választásokon, hogy ne kelljen lemondania a projektek megvalósításáról – fejtette ki a polgármester.

Érszakácsiban április 14-én szervezték meg a belső választást a község RMDSZ-tagjai körében, ekkor a legtöbb szavazatot, 188-at Balla Imre Ferenc kapta, míg Sipos József 102 szavazatot szerzett, közölte Facebook-oldalán az RMDSZ Szatmár megyei szervezete, hozzátéve, hogy „mélységesen elítéli azokat, akik ily módon fordítanak hátat közösségüknek, és más pártok ernyője alá menekülnek.”

A magyar többségű község helyi tanácsában az RMDSZ-nek jelenleg négy képviselője van, a Nemzeti Liberális Pártnak, az ezzel azóta egyesült Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE), a Szociáldemokrata Pártnak (PSD), a Mentsétek Meg Romániát Szövetségnek (USR-PLUS) és a Pro Romániának pedig egy-egy.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!