Lakásrobbanás miatt halt meg egy nő, további áldozatokat keresnek Craiován

2024. április 18. – 10:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt egy tömbház első emeletén Craiován szerda este, az érintett lakás tulajdonosa meghalt, három sérültet kórházba szállítottak, a negyedik szomszéd pánikrohamot kapott. A tűzoltók csütörtök reggel folytatták a sérültek keresését a romok alatt.

Az ingatlan első emeletének egy része összedőlt, és körülbelül 50 embert kellett kimenekíteni, írta az Agerpres a Dolj megyei katasztrófavédelem közlése alapján.

A robbanás okát egyelőre vizsgálják. A Digi24 szerint a szomszédok arra gyanakszanak, hogy egy gázpalack robbanhatott fel, az épületbe ugyanis nincs bevezetve a gáz.

A tömbház jelentős mértékben sérült, a hatóságok azt is vizsgálják, hogy biztonságos-e visszatérni a megmaradt lakásokba. „Az építésfelügyelet munkatársai eljöttek, hogy felmérjék az épület állapotát, hogy lakható-e még, egyelőre nem tudjuk, hogy volt-e építési engedélye, vagy hogyan épült” – közölte Dan Diaconu, Dolj megye prefektusa.

A Dolj megyei katasztrófavédelmi felügyelőség később közölte, valószínűleg gáz felgyülemlése okozta szerda este a craiovai robbanást. Az Agerpres idézte Cristina Geormăneanut, a craiovai sürgősségi kórház szóvivőjét is, aki elmondta, az egyik sérült testfelületének 25 százaléka megégett, főleg az arcán, karjain és mellkasán vannak égési sérülései. A sürgősségen ápolnak egy másik személyt is, akinek nem életveszélyesek a sérülései, így rövidesen kiengedik a kórházból.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!