Harminchárom év elteltével börtönöznek be Romániában egy 1991-ben Bukarestben emberölésért elítélt férfit

2024. április 17. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

Április 23-án adja át Németország a román hatóságoknak azt a Srí Lanka-i férfit, akik 1991-ben Bukarestben 19 év börtönre ítéltek emberölésért – írja az Agerpres.

A Román Rendőrség szerdai közleménye szerint a férfi 1991 decemberében megölt a fővárosban egy külföldi állampolgárt, majd a holttestet szőnyegbe csavarva a Crângaşi negyedbe szállította, és bedobta a Lacul Morii nevű tóba. A férfit 19 év szabadságvesztésre ítélték gyilkosságért, de időközben elmenekült Romániából.

Az elítélt ellen a bukaresti törvényszék európai elfogatóparancsot adott ki. A román hatóságok a Sirene-rendszeren keresztül kommunikáltak a német hatóságokkal 2023 októbere és 2024 januárja között, miután felmerült a gyanú, hogy a férfi Németországban tartózkodik. Az elítéltet végül január 3-án tartóztatták le a németországi Moers településen.

Miután Romániába szállítják, a férfi megkezdi 19 éves börtönbüntetését.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!