Rendőrt vettek őrizetbe Maros megyében drogkereskedelem gyanújával

2024. április 10. – 18:43

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy marosvásárhelyi rendőrt és egy másik gyanúsítottat drogkereskedelem miatt. A Maros megyei rendőrség szerdai közleményében hangsúlyozta, hogy minden törvénybe ütköző cselekedettől elhatárolódik, írta az Agerpres.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) marosvásárhelyi ügyészei április 9-én elrendelték két gyanúsított őrizetbe vételét és egy ember hatósági felügyelet alá helyezését kábítószer-birtoklás, -kereskedelem és -fogyasztás miatt. A letartóztatottak egyike rendőr.

A nyomozati anyagból kiderül, hogy a gyanúsítottak 2023 májusa és 2024 áprilisa között magas kockázatú drogokat (a kristályként ismert 3-CMC szert) és más tudatmódosító szereket birtokoltak és adtak el, vagy ajánlottak fel fogyasztásra Maros megyében. A kedden 12 helyszínen végzett házkutatások során kristályt, kábítószerek nyomat viselő tárgyakat és egyéb bizonyítékokat gyűjtöttek be az ügyészek. A két őrizetbe vett személyt szerdán 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a Maros megyei törvényszék – tájékoztatott szerdán a DIICOT marosvásárhelyi irodája.

A Maros megyei rendőrség szerdán közölte, hogy az alkalmazásában álló rendőrt a nyomozóhatóságok rendelkezésére bocsátották, és a bűntetőeljárás alakulásának függvényében meg fogják hozni a további törvényes intézkedéseket.

A közleményben rámutat ugyanakkor, hogy az április 9-ei bevetés a megyei rendőrség támogatásával zajlott, és hangsúlyozza, hogy elhatárolódik minden törvénybe ütköző cselekedettől és ezek elkövetőitől.

„Függetlenül a törvénytelenségeket elkövető személy jogállásától, a törvényben előírt valamennyi intézkedést megtesszük ellene” – szögezi le a megyei rendőrség, nyomatékosítva ugyanakkor, hogy az igazságszolgáltatás érdekeit szolgálva támogatni fog minden büntetőeljárással kapcsolatos tevékenységet, mivel elsődleges célja, hogy kizárólag feddhetetlen rendőrökkel dolgozzon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!