Tengeri aknára emlékeztető tárgyat találtak a Duna-delta Chilia-ágán

2024. április 8. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

Tengeri aknára hasonlító gömb alakú tárgyat fedezett fel hétfő reggel a határrendészet a Duna-delta Chilia-ágán. A védelmi minisztérium szakosodott búvárokat küldött a területre, hogy azonosítsák az objektumot – írja a Libertatea.

A katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tűzszerészeinek a tájékoztatása alapján az Agerpres azt írja, hogy Pătlăgeanca település közelében találtak meg a tengeri aknára emlékeztető tárgyat. Az ISU közleménye szerint a fémtárgy jelenlétét reggel 9 óra körül jelentették a Chilia-ág 113-114. folyamkilométerének környékén, és értesítették az illetékes állami intézményeket.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a tűzszerészek a határrendészet munkatársaival közösen biztosítják és felügyelet alatt tartják a környéket a védelmi minisztérium tűzszerészbúvárainak helyszínre érkezéséig. A búvárok majd megállapítják, hogy valóban egy régi tengeri aknáról, vagy másféle tárgyról van szó – olvasható a közleményben.

Az ISU felkérte a tulceai kikötői parancsnokságot, hogy intse óvatosságra az arra járó vízi járművek vezetőit.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!