Ráesett a futballkapu egy hatéves kisfiúra, intenzív osztályra került

2024. április 7. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos állapotban került kórházba egy hat éves kisfiú, miután szombaton a Bihar megyei Illyén ráesett egy fémből készült futballkapu, írta a Bihoreanul hírportál.

A kisfiú nyolc éves társával játszott, amikor a kapu ráesett. A hatóságokat szombat este fél nyolc körül értesítették.

A sérültet, akinek a feje, a végtagjai és a mellkasa is megsebesült, a nagyváradi sürgősségi kórházba szállították, ahol szombat este meg is műtötték. Jelenleg az intenzív osztályon kezelik.

„Súlyos fejsérülést szenvedett, és egyéb sérülések is voltak a testén. Kómában volt, és életfenntartó gépekre volt szüksége. Műtéten esett át, és az intenzív osztályon van” – idézte Hadrian Borcea orvost, a sürgősségi osztály vezetőjét a Bihoreanul.

A rendőrség a szalontai ügyészség felügyelete alatt nyomozást indított az ügyben.

2019-ben egy hét éves kislány halt meg a Bihar megyei Bihardöbrösd községben hasonló szerencsétlenség miatt: a karáncsfalvi iskola futballkapuja esett rá. 2021-ben az iskola aligazgatója és a község alpolgármestere ellen vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölésért, az ügy azóta sem zárult le, emlékeztet a Bihoreanul.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!