Drulă szerint közös jelöltet indít az elnökválasztáson az Egyesült Jobboldal Szövetség

2024. április 6. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szombaton kijelentette, hogy az Egyesült Jobboldal Szövetségnek (ADU) egy közös jelöltet kellene indítania az őszi elnökválasztáson, aki becslései szerint meg is nyerné a választásokat, ha bejut a második fordulóba, idézte a politikust az Agerpres.

Nagyszebenben tartott sajtótájékoztatóján Cătălin Drulă kifejtette, hogy az idei négy választás közül az elnökválasztás a legfontosabb, mivel a politikában, a kormányban és egy párt élén szerzett tapasztalata szerint a Cotroceni-palota az irányadó.

„Úgy gondolom, egy jobboldali elnökre van szükségünk, aki sok reformot valósít meg. (...) Az Egyesült Jobboldal jelöltje, ha bejut a második fordulóba, megnyeri a választást” – vélte az USR-elnök.

Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Jobboldal Szövetséget alkotó pártok közös jelöltet szándékoznak indítani, azonban még nem döntöttek a jelölt személyéről.

Az Egyesült Jobboldal Szövetség vezetői, Cătălin Drulă USR-elnök, Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Violeta Alexandru, a Jobboldal Ereje párt alelnöke és Dan Barna, az USR alelnöke, szombaton Nagyszebenben részt vettek a Szövetség nagyszebeni polgármesterjelöltjének és Szeben megyei tanácselnökjelöltjének bemutatásán.

A nagyszebeni polgármesteri tisztségre az USR Szeben megyei szervezetének elnökét, Ruxandra Cibu Deaconu megyei tanácsost, a megyei tanácselnöki tisztségre pedig az USR nagyszebeni szervezetének elnökét, Adrian Echert megyei tanácsost jelöli az Egyesült Jobboldal Szövetség.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!