25 év börtön után kiengedték a rács mögül Románia egyik legveszélyesebb sorozatgyilkosát

2024. április 5. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

25 év börtön után kiengedték a rács mögül Románia egyik legveszélyesebb sorozatgyilkosát, Grigore Botát, akit 11 ember megölése miatt ítéltek el – írja az Observator News.

A férfi április 5-én, pénteken reggel hagyhatta el a nagybányai büntetés-végrehajtási intézetet. Botát eredetileg életfogytiglanra ítélete a bíróság. A Digi24 megjegyzi, a férfi tavaly, miután betöltette a 65. életévét kérte a Máramaros megyei törvényszéktől a feltételes szabadlábra helyezését. Mivel a büntetéséből már több mint 20 évet letöltött, és ezen idő alatt megfelelő magatartást tanúsított, a bírók tavaly decemberben elfogadták a kérést, és úgy döntöttek, 25 év után feltételesen szabadlábra kerülhet. Ez 2024. április 5-én járt el.

Grigore Botát 2000-ben ítélték el, amiért több hajléktalan férfit is megölt az év áprilisa és augusztusa között. A férfi három személy meggyilkolását el is ismerte.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!