Több órát kell várakozniuk a kamionoknak a román-magyar határon

2024. április 2. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Több kilométeres kamionsorok kígyóznak az Arad megyei határátkelőknél, miután a húsvéti hétvégén és hétfőn korlátozták a nehéz tehergépjárművek forgalmát Magyarország területén, írta az Agerpres.

A határrendészet Trafic online alkalmazásán elérhető adatok szerint Varsándnál két sávon zajlik a kamionok kiléptetése, és legalább 320 perc a várakozási idő.

A nagylaki autópálya-átkelő kilépő oldalán 13 kilométeres a sor, itt öt sávon halad a forgalom, és legalább 240 percet kell várniuk a teherautóknak.

A nagylaki országúti átkelőnél 90 perc a várakozási idő, egy sávon zajlik a tehergépkocsik ellenőrzése.

Magyarországon a húsvéti ünnep miatt pénteken, vasárnap és hétfőn korlátozták a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalmát. A kamionstop hétfőn 23 órakor járt le.

A korlátozások nem vonatkoztak a humanitárius szállítmányokra, valamint az élő állatok, romlandó áruk, üzemanyag és egyéb alapvető fontosságú áruk szállítására.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!