Ingatlanadó-kedvezményben részesülhetnek a véradók

2024. április 2. – 16:58

Másolás

Vágólapra másolva

2025-től az önkormányzatok ingatlanadó-kedvezményben részesíthetik azokat az állampolgárokat, akik egy év alatt legalább háromszor vesznek részt véradáson. Az ezt előíró törvényt kedden hirdette ki Klaus Iohannis államfő, írta az Agerpres.

Az adótörvénykönyvet módosító jogszabály szerint az önkormányzatok önállóan dönthetnek az adókedvezmény bevezetéséről és annak mértékéről. A véradók adókedvezménye hozzáadható a március 31-ig történő adóbefizetés esetében nyújtott 10 százalékos kedvezményhez.

A véradásért járó adókedvezmény igényléséhez szükséges dokumentumokat a helyi önkormányzat szabja meg. Az adókedvezmény az adott évben akkor vehető igénybe, ha a kérelmező az előző évben legalább háromszor vett részt véradáson.

A törvény előírja azt is, hogy a fogyatékkal élő személyeknek szintén nyújthatnak ingatlanadó-kedvezményt az önkormányzatok.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!