Szijjártó Péter lesz a nagyváradi és sepsiszentgyörgyi március 15-i ünnepségek díszmeghívottja

2024. március 11. – 15:47

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter lesz a nagyváradi és sepsiszentgyörgyi március 15-i ünnepségek díszmeghívottja – tájékoztat az RMDSZ.

A Bihoreanul portál már korábban bejelentette, hogy Szijjartó Péter mellett Kelemen Hunor is Nagyváradra érkezik az RMDSZ Bihar megyei szervezetének a meghívására. Szabó Ödön, a szövetség megyei ügyvezető elnöke a portálnak úgy nyilatkozott, hogy mintegy 3-5 ezer résztvevőre számítanak a március 15-i ünnepségen.

Az RMDSZ ugyanakkor arról tájékoztat, hogy az idei március 15-én két kiemelt központi rendezvényt szerveznek: Sepsiszentgyörgyön (a Szabadság-téren, 16.00 órától) és Nagyváradon (a Szacsvay-szobornál, 19.00 órától). Mindkét eseményen jelen lesz és beszédet mond Kelemen Hunor és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere.

A Bihoreanul arról ír, hogy a nagyváradi ünnepség 11 órakor kezdődik, és gyakorlatilag egész nap lesznek programok, főleg koszorúzások. A Szacsvay-szobornál szervezett megemlékezés után – mint minden évben – fáklyás felvonulással zárul az ünnepség.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!