Visszatérhet Simona Halep

2024. március 5. – 17:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (TAS) 4 évről 9 hónapra enyhítette a doppingolással vádolt Simona Halep büntetését, ami azt jelenti, hogy a több mint egy éve eltiltott teniszező visszatérhet a pályára – írja a Libertatea.

A TAS kedden kihirdetett döntése értelmében elfogadták Simona Halep érvelését a rá kirótt doppingvétség ügyében, és a teniszezők doppingügyeivel foglalkozó Nemzetközi Tenisz Integritás Ügynökség (ITIA) 2023. szeptember 12-én kihirdetett 4 éves eltiltását 9 hónaposra mérsékelte. Ez azt jelenti, hogy a 2022 október 7-től eltiltott játékos büntetése már 2023 július 6-án lejárt, tehát mostantól visszatérhet a teniszpályára.

Az ITIA korábban arról tájékoztatott, hogy Halepet két különböző szabálysértésben is bűnösnek találták. Egyrészt azért találták bűnösnek, mert roxadustat nevű tiltott szert találtak a 2022-es US Openen vett vizeletmintájában, másrészt meg azért, mert a biológiai útlevelében szabálytalanságokat tapasztaltak.

Halepet 2022. október 7-én értesítették arról, hogy pozitív lett az egyik doppingtesztje, és a Nemzetközi Tenisz Integritás Ügynökség (ITIA) ideiglenesen felfüggesztette a játékjogát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!