15 évre emelnék a jogosítvány érvényességét

2024. február 27. – 18:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az AM, Al, A2, A, B, Bl és BE kategóriák esetében 10-ről 15 évre emelnék a jogosítvány érvényességét, a szenátus első házként kedden már el is fogadta az erről szóló jogszabály-tervezetet – írja a Digi24. Ezzel csökkentenék az adminisztrációs költségeket, illetve a rá szánt időt.

A jogosítványok érvényességét hosszabbító tervezetet a kormány nyújtotta be, és a közúti közlekedésről szóló 195/2002-es sürgősségi kormányrendeletet módosítaná. Ugyanakkor a közúti közlekedés biztonságának a növelése érdekében az említett kategóriákban a 70 éves vagy annál idősebb személyek esetében a jogosítványok érvényességi idejét 10 évről 5-re csökkentetnék. Ugyanakkor a 80 évesnél idősebb személyek esetében a vezetői engedély – minden kategóriában – érvényességi idejét 2 évben korlátoznák.

A tervezet szerint ugyanakkor a jogszabály érvényessége előtt kiállított jogosítványok érvényességi ideje nem változik. A törvényjavaslatról döntő házként a képviselők fognak szavazni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!