A szerbek és a görögök töltik a legtöbb időt munkával Európában

2024. február 26. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

A ledolgozott munkaórák száma szerint, anélkül, hogy a hatékonyságot figyelembe vennénk, a szerbek és a görögök a legszorgalmasabbak Európában, vonta le a következtetést az Eurostat adatai alapján a Hotnews.ro.

Romániában heti 40,1 a ledolgozott órák száma, amivel Bulgáriával és Ciprussal együtt a negyedik helyet foglalja el az ország az általános listán. Magyarország a heti 39,6 munkaórával Csehországgal, Szlovéniával és Szlovákiával van egy szinten. Németországban átlag heti 8 órával kevesebbet töltenek munkával az emberek, mint Szerbiában.

Az egyes munkaterületeket nézve azonban jelentősen változik a kép: a kereskedelemben dolgozó romániaiak 18. helyen állnak Európában a ledolgozott órák számának tekintetében, a legtöbbet a görög és a svájci kereskedők dolgoznak, mintegy heti 8 órával többet mint Romániában. A turizmus területén Románia a 24. helyen áll, a prímet pedig itt is Görögország és Svájc viszi.

A bankszektorban a svájciak, luxemburgiak és izlandiak dolgozzák le a legtöbb órát egy héten, Románia a 21. helyen áll, a legkevesebbet ezek a területen a finnek és a hollandok dolgoznak.

A közigazgatás területén ledolgozott heti munkaórákat illetően Románia az európai középmezőnyben van, a 11. helyen. Ebben a szektorban Svájcban, Ausztriában, Svédországban és Máltán dolgoznak a legtöbbet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!