Az AUR színeiben szerezné meg a brassói polgármesteri széket Gantz Miklós Sándor, korábbi alpolgármester

2024. február 21. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

Gantz Miklós Sándor az AUR színeiben szerezné meg a brassói polgármesteri széket – írja a párt szerdai bejelentése alapján a helyi sajtó. A valószínűleg magyar származású jelölt jelenleg még a PMP helyi képviselője a prázsmári községi tanácsban, de nem ismeretlen számára a brassói közeg.

Gantz a PD-L-s, PNL-s, majd függetlenül induló korábbi polgármester, George Scripcaru idejében Brassó alpolgármestere és városmenedzsere volt. A BizBrașov beszámolója szerint a jelöltséget az AUR színeiben megpályázó politikus az ALDE-ben is megfordult korábban, sőt a PD-L színeiben választották alpolgármesternek még 2008-ban.

A szerdai sajtótájékoztatón a politikus hangsúlyozta, nemcsak rajta múlik a jelöltsége, mert a páron belül többlépcsős verseny zajlik annak megállapítására, hogy ki lenne a legfelkészültebb jelölt.

Gantz mellett az AUR több másik pártból érkező tanácsosi jelöltet is bejelentett: Ion Boghiu (PRO Románia) és Constantin Șchiopu (PNL) a höltövényi tanácsból, Nicoleta Câșlaru a barcaföldvári tanácsból, Ovidiu Pop a herszényi helyi tanácsból, míg Raul Constantin a barcaszentpéteri helyi tanácsból kerülne az AUR brassói képviselői közé.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!