Alkoholszondával teszteli az alkalmazottakat Târgu Jiu polgármestere

2024. február 21. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

Alkoholszondával teszteli az alkalmazottakat Târgu Jiu polgármestere, már többen is kérték felfüggesztésüket – írja a Digi24.

A város polgármestere még 2019-ben rendelte el, hogy esetenként alkoholszondába fújassák az alkalmazottakat, hogy kiszűrje azokat, akik ittasan mentek be dolgozni vagy a munkaidőben isznak. Az városházának több mint 600 alkalmazottja van.

Marcel Romanescu polgármester a hírtelevíziónak azt nyilatkozta, soha nem fogják az eszközt minden alkalmazottnál használni, de ha felmerül annak a gyanúja, hogy alkoholt fogyasztottak, a belső szabályzat lehetővé teszi, hogy teszteljék őket.

A polgármester szerint amikor 2019-ben beszerezte a városháza az eszközt, többen kérték a felfüggesztésüket azok közül, akikről ismert volt, hogy alkohol befolyásoltság alatt járnak be dolgozni. A szonda bevezetésének ténye azután került újra a nyilvánosság elé, hogy február 13-án a város titkára ittasan vezetett, 0,51 ezrelékkel tesztelték.

A televízió összeállítása szerint a város lakói üdvözölik a tesztelést, mert szerintük így fegyelmezettebbek lesznek az alkalmazottak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!