Közel 59 tonna magyarországi, németországi, olaszországi és ausztriai hulladékot fordítottak vissza a határról a hatóságok

2024. február 13. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországról, Olaszországból, Németországból és Ausztriából származó illegális hulladékszállítmányokat fordítottak vissza a határról az Arad és Bihar megyei hatóságok – írja az Agerpres.

Az összesen mintegy 59 tonna hulladékkal megrakott négy nyerges vontatót a nagylaki és a borsi autópálya-határátkelőn ellenőrizték hétfőn. A kamionok közül kettőt román, kettőt pedig magyar állampolgárságú sofőr vezetett.

A Bihar megyei határrendészet keddi közleménye szerint a kamionok a fuvarlevelek szerint alumíniumot, színesfémeket, használt bútorokat és más tárgyakat szállítottak magyarországi, németországi, olaszországi és ausztriai kereskedelmi vállalatoktól romániai cégeknek.

A gyanús rakományokat a határátkelőkön a környezetőrség és a fogyasztóvédelem szakértői is megvizsgálták. Így derült ki, hogy a kamionok összesen 58.650 kilogramm hulladékot szállították, és a sofőröknek nem volt engedélyük a behozatalukra. A hatóságok visszafordították a határról a négy rakományt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!