Több erdélyi járatát is felfüggeszti a WizzAir

2024. február 7. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

21 romániai járatát függeszti fel vagy állítja le teljesen a WizzAir fapados légitársaság. A döntés hat romániai repülőteret, a bukarestit, a kolozsvárit, a craiovait, a iași-it, a temesvárit és a marosvásárhelyit érinti, írta a Boarding Pass szakportál.

A magyar légitársaság úgy döntött, nem indít újra nyáron több olyan járatot, amelyet néhány hete függesztett fel, illetve nem indít 2024-ben bizonyos szezonális járatokat sem, emellett csökkentik néhány járat gyakoriságát is.

A Wizz Air az Economedia.ro kérdésére megerősítette, hogy a Pratt & Whitney hajtóművek következő hónapokra tervezett, a légitársaság hatáskörén kívül álló ellenőrzései miatt ideiglenesen felfüggeszti néhány útvonalát. „Minden érintett utas, aki közvetlenül a légitársaságnál foglalt, e-mailben és SMS-ben értesül a változásokról, és a rendelkezésre álló három lehetőség közül a legmegfelelőbbet választhatja: ingyenes átfoglalás egy másik járatra, 120%-os visszatérítés WIZZ-hitel formájában a jövőbeli foglalásoknál, vagy az eredetileg befizetett összeg 100%-os visszatérítése” – írták.

Ami az erdélyi járatokat illeti, a Boarding Pass szerint március után felfüggesztik a Kolozsvárról Bécsbe, Birminghambe, Abu-Dzabiba és Berlinbe tartó járatokat, nem indítják újra a már korábban felfüggesztett Kolozsvár-Lyon, Kolozsvár-Málta és Kolozsvár-Liverpool útvonalat és 2024 nyarán nem indulnak Wizz Air-járatok Kolozsvárról Antaliába. Március 29-től felfüggesztik a Temesvár-Frankfurt járatot, március 28-tól pedig a Marosvásárhelyről Dortmundba, illetve Memmingenbe tartó járatokat is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!