Több erdélyi járatát is felfüggeszti a WizzAir

2024. február 7. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

21 romániai járatát függeszti fel vagy állítja le teljesen a WizzAir fapados légitársaság. A döntés hat romániai repülőteret, a bukarestit, a kolozsvárit, a craiovait, a iași-it, a temesvárit és a marosvásárhelyit érinti, írta a Boarding Pass szakportál.

A magyar légitársaság úgy döntött, nem indít újra nyáron több olyan járatot, amelyet néhány hete függesztett fel, illetve nem indít 2024-ben bizonyos szezonális járatokat sem, emellett csökkentik néhány járat gyakoriságát is.

A Wizz Air az Economedia.ro kérdésére megerősítette, hogy a Pratt & Whitney hajtóművek következő hónapokra tervezett, a légitársaság hatáskörén kívül álló ellenőrzései miatt ideiglenesen felfüggeszti néhány útvonalát. „Minden érintett utas, aki közvetlenül a légitársaságnál foglalt, e-mailben és SMS-ben értesül a változásokról, és a rendelkezésre álló három lehetőség közül a legmegfelelőbbet választhatja: ingyenes átfoglalás egy másik járatra, 120%-os visszatérítés WIZZ-hitel formájában a jövőbeli foglalásoknál, vagy az eredetileg befizetett összeg 100%-os visszatérítése” – írták.

Ami az erdélyi járatokat illeti, a Boarding Pass szerint március után felfüggesztik a Kolozsvárról Bécsbe, Birminghambe, Abu-Dzabiba és Berlinbe tartó járatokat, nem indítják újra a már korábban felfüggesztett Kolozsvár-Lyon, Kolozsvár-Málta és Kolozsvár-Liverpool útvonalat és 2024 nyarán nem indulnak Wizz Air-járatok Kolozsvárról Antaliába. Március 29-től felfüggesztik a Temesvár-Frankfurt járatot, március 28-tól pedig a Marosvásárhelyről Dortmundba, illetve Memmingenbe tartó járatokat is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!