Leszakadt egy erdélyi iskola mennyezete, négy tanuló megsérült

2024. február 7. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beomlott szerdán egy osztályterem álmennyezete a Szeben megyei Ladamos (Loamneș) községhez tartozó Alamor (Alămor) falu általános iskolájában. Négy tanuló könnyebben megsérült.

Az épületszárny, ahol beomlott az osztályterem mennyezete, 1936-ban épült és legutóbb 2004-ben újították fel, mondta el Maria Greavu, Ladamos polgármestere a Turnul Sfatului szebeni hírportál szerint. Az iskolába összesen 82 gyermek jár, óvodásoktól nyolcadikosokig. Az érintett osztályban szimultán oktatás folyt, ötödikes és nyolcadikos diákok tanultak benne.

Gheorghe Banciu, az alamori iskola igazgatója szerint az incidens szünetben történt, amikor négy tanuló ismét belépett a terembe, ahol épp nyitva voltak az ablakok, és az ajtó hirtelen kinyílása miatt keletkező huzatban leszakadt az álmennyezet. Az igazgató hangsúlyozta, hogy nem egyszerre esett le a teljes darab, és nem történt tragédia, a diákok csak könnyebben sérültek meg.

A község polgármestere szerint az iskolát hamarosan felújítják egy 500 ezer eurós európai uniós támogatásból.

A Szeben megyei tanfelügyelőség munkatársai is kiszálltak a helyszínre, ahol megállapították, hogy mintegy 70 négyzetméteren szakadt le a mennyezet. Az intézmény közleménye szerint az érintett épületszárny első emeletéről csütörtöktől a szomszédos épületszárnyba költöztetik a tanulókat.

A sérült gyermekeket a szebeni gyermekkórházban vizsgálják ki.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés és gondatlanságból elkövetett rongálás gyanújával indított eljárást, írta az Agerpres.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!