Előadás közben ledőlt a díszlet, megsérült egy színésznő Temesváron

2024. február 5. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Megsérült a Temesvári Német Színház színésznője, Török Olga, amikor a vasárnap esti Cseresznyéskert előadás közben rázuhant a díszlet – írja a Libertatea. A színésznőt kórházba szállították, az előadást természetesen félbeszakították.

A rendőrség közleménye szerint vasárnap este 20 óra 12 perckor riasztották őket azzal, hogy a Német Színházban megsérült egy személy. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy az előadás során egy fából készült díszletelem, amit két férfi biztosított leesett / ledőlt, és megsebesített egy 38 éves nőt, akit szakorvosi ellátásra kórházba szállítottak. A díszletet biztosító/támasztó két férfi is megsérült a balesetben, de őket nem kellett kórházba szállítani.

A munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt büntetőeljárást indítottak, a rendőrség a baleset körülményeinek a felderítése érdekében nyomoz.

A Temesvári Német Színház közleményben reagált a hírre. Állításuk szerint a balesetben érintett egyik munkás / díszítő megbotlott, és esés közben rántotta magával a díszletelemet, ami megsebesítette a kollégáját. Azt nem írják ugyan, hogy Török Olga színésznőnek pontosan milyen sérülései vannak, csak annyit jegyeznek meg, vasárnap esete már elhagyhatta a kórházat.

Állításuk szerint az esetről értesítették a Temes megyei Munkaügyi Felügyelőséget, és belső vizsgálatot is indítottak a baleset körülményeinek a felderítésére.

A Libertatea azt is megjegyzi, hogy nem a temesvári volt az egyetlen színházi baleset a hétvégén Romániában. Szombaton a Bukaresti Nemzeti Színházban Marius Manole színész szenvedett balesetet egy előadás során.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!