Előadás közben ledőlt a díszlet, megsérült egy színésznő Temesváron

2024. február 5. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Megsérült a Temesvári Német Színház színésznője, Török Olga, amikor a vasárnap esti Cseresznyéskert előadás közben rázuhant a díszlet – írja a Libertatea. A színésznőt kórházba szállították, az előadást természetesen félbeszakították.

A rendőrség közleménye szerint vasárnap este 20 óra 12 perckor riasztották őket azzal, hogy a Német Színházban megsérült egy személy. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy az előadás során egy fából készült díszletelem, amit két férfi biztosított leesett / ledőlt, és megsebesített egy 38 éves nőt, akit szakorvosi ellátásra kórházba szállítottak. A díszletet biztosító/támasztó két férfi is megsérült a balesetben, de őket nem kellett kórházba szállítani.

A munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt büntetőeljárást indítottak, a rendőrség a baleset körülményeinek a felderítése érdekében nyomoz.

A Temesvári Német Színház közleményben reagált a hírre. Állításuk szerint a balesetben érintett egyik munkás / díszítő megbotlott, és esés közben rántotta magával a díszletelemet, ami megsebesítette a kollégáját. Azt nem írják ugyan, hogy Török Olga színésznőnek pontosan milyen sérülései vannak, csak annyit jegyeznek meg, vasárnap esete már elhagyhatta a kórházat.

Állításuk szerint az esetről értesítették a Temes megyei Munkaügyi Felügyelőséget, és belső vizsgálatot is indítottak a baleset körülményeinek a felderítésére.

A Libertatea azt is megjegyzi, hogy nem a temesvári volt az egyetlen színházi baleset a hétvégén Romániában. Szombaton a Bukaresti Nemzeti Színházban Marius Manole színész szenvedett balesetet egy előadás során.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!