A szeretője kedvenc virágaival ültette tele Botoşani-t a polgármester

2024. február 5. – 13:40

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken 60 napos bírósági felügyelet alá helyezték Botoşani polgármesterét, Cosmin Andreit. A férfit azzal vádolják, a szeretőjének előre elárulta a hivatalban rendezett versenyvizsga tételeit, hogy biztosan elnyerje a meghirdetett állást. Az eset még 2021 augusztusában történt. A történet eddig teljesen átlagos korrupciós ügy lenne, de a „különleges bánásmódban” részesülő nő férje más részleteket is elárult.

Elmondása szerint a feleségének 2021 júniusa óta volt kapcsolata a polgármesterrel, aki, hogy lenyűgözze a nőt, 150 ezer lejre vásárolt be virághagymából, és tulipánnal, illetve királyliliommal ültette tele a város egyik sugárútját. Természetesen a város számlájára.

„Botoşani-ban csak azért vannak tulipánok és királyliliomok a sugárúton, mert a feleségem kedvenc virágai. Botoşani-ban soha az életben nem ültettek korábban tulipánt és királyliliomot” – idézi a megcsalt férjet a ProTV.

A városháza tájékoztatása szerint a virágtelepítés egy 1350 négyzetméternyi zöldfelület rendezésére irányuló projekt része volt. Összesen 11 600 liliomhagymát és 23 100 tulipánhagymát ültettek. A vásárlás becsült értéke 129 500 lej (plusz áfa) volt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!