A szeretője kedvenc virágaival ültette tele Botoşani-t a polgármester

2024. február 5. – 13:40

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken 60 napos bírósági felügyelet alá helyezték Botoşani polgármesterét, Cosmin Andreit. A férfit azzal vádolják, a szeretőjének előre elárulta a hivatalban rendezett versenyvizsga tételeit, hogy biztosan elnyerje a meghirdetett állást. Az eset még 2021 augusztusában történt. A történet eddig teljesen átlagos korrupciós ügy lenne, de a „különleges bánásmódban” részesülő nő férje más részleteket is elárult.

Elmondása szerint a feleségének 2021 júniusa óta volt kapcsolata a polgármesterrel, aki, hogy lenyűgözze a nőt, 150 ezer lejre vásárolt be virághagymából, és tulipánnal, illetve királyliliommal ültette tele a város egyik sugárútját. Természetesen a város számlájára.

„Botoşani-ban csak azért vannak tulipánok és királyliliomok a sugárúton, mert a feleségem kedvenc virágai. Botoşani-ban soha az életben nem ültettek korábban tulipánt és királyliliomot” – idézi a megcsalt férjet a ProTV.

A városháza tájékoztatása szerint a virágtelepítés egy 1350 négyzetméternyi zöldfelület rendezésére irányuló projekt része volt. Összesen 11 600 liliomhagymát és 23 100 tulipánhagymát ültettek. A vásárlás becsült értéke 129 500 lej (plusz áfa) volt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!