Tízezer férőhelyes stadion épül Temesváron

2024. február 3. – 12:01

Tízezer férőhelyes stadion épül Temesváron
A Temesvárra tervezett stadion látványterve – Forrás: Dominic Fritz polgármester Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Temesváron önerőből épít tízezer férőhelyes stadiont az önkormányzat, miután megelégelte, hogy a román kormány évtizedek óta csak ígéri a fejlesztést, írta Dominic Fritz polgármester pénteki bejelentése alapján az MTI.

A bánsági város ellenzéki, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) színeiben megválasztott elöljárója Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy Bukarest évtizedek óta folyamatosan ígéri a beruházást, csak az nem valósul meg. A megvalósíthatósági tanulmányt még a város előző, hosszú ideig regnáló polgármestere, Nicolae Robu készíttette.

„Nem várhatunk tovább a kormány és a megyei önkormányzat által ígért stadionra. Sok politikus tett sokféle ígéretet az elmúlt évtizedekben. Ha komoly vagy, és nem bohóc, a beruházások nem csak papíron léteznek. Ez a stadion már valóság” – fogalmazott Dominic Fritz.

Közölte: csütörtök este írta alá a Temesvár Hősei Aréna nevet viselő létesítmény építési engedélyét, így rövidesen elkezdődnek a munkálatok. A kivitelező ugyanaz a cég lesz, amely a műszaki tervet is készítette.

A 115 millió lejre becsült beruházásra elkülönítették a finanszírozást a város költségvetésében, erre az USR-s többségű képviselőtestületnek is rá kell bólintania – tette hozzá Fritz.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a több mint 9000 négyzetméter alapterületű stadionhoz egy 450 férőhelyes parkoló és játszótér is tartozik majd. Mivel megfelel a nemzetközi előírásoknak, hivatalos futballmérkőzéseknek is helyt adhat, de a város gyerek és junior sportcsapatainak az edzőtereként is szolgál majd.

A polgármester szerint a temesvári sportéletnek nagy szüksége van a 10 101 férőhelyes stadionra. A létesítményt 28 hónap alatt kell felépíteni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!