Tízezer férőhelyes stadion épül Temesváron

2024. február 3. – 12:01

Tízezer férőhelyes stadion épül Temesváron
A Temesvárra tervezett stadion látványterve – Forrás: Dominic Fritz polgármester Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Temesváron önerőből épít tízezer férőhelyes stadiont az önkormányzat, miután megelégelte, hogy a román kormány évtizedek óta csak ígéri a fejlesztést, írta Dominic Fritz polgármester pénteki bejelentése alapján az MTI.

A bánsági város ellenzéki, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) színeiben megválasztott elöljárója Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy Bukarest évtizedek óta folyamatosan ígéri a beruházást, csak az nem valósul meg. A megvalósíthatósági tanulmányt még a város előző, hosszú ideig regnáló polgármestere, Nicolae Robu készíttette.

„Nem várhatunk tovább a kormány és a megyei önkormányzat által ígért stadionra. Sok politikus tett sokféle ígéretet az elmúlt évtizedekben. Ha komoly vagy, és nem bohóc, a beruházások nem csak papíron léteznek. Ez a stadion már valóság” – fogalmazott Dominic Fritz.

Közölte: csütörtök este írta alá a Temesvár Hősei Aréna nevet viselő létesítmény építési engedélyét, így rövidesen elkezdődnek a munkálatok. A kivitelező ugyanaz a cég lesz, amely a műszaki tervet is készítette.

A 115 millió lejre becsült beruházásra elkülönítették a finanszírozást a város költségvetésében, erre az USR-s többségű képviselőtestületnek is rá kell bólintania – tette hozzá Fritz.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a több mint 9000 négyzetméter alapterületű stadionhoz egy 450 férőhelyes parkoló és játszótér is tartozik majd. Mivel megfelel a nemzetközi előírásoknak, hivatalos futballmérkőzéseknek is helyt adhat, de a város gyerek és junior sportcsapatainak az edzőtereként is szolgál majd.

A polgármester szerint a temesvári sportéletnek nagy szüksége van a 10 101 férőhelyes stadionra. A létesítményt 28 hónap alatt kell felépíteni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!