Továbbra is a Bolyaiba marad tagozódva a katolikus líceum

2024. január 31. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is a Bolyai Farkas Elméleti Líceumba marad betagozódva a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum, mert keddi ülésén Marosvásárhely Helyi Tanácsa nem szavazta meg a 2024-2025-ös tanévre szóló beiskolázási tervet, így a jelenlegi marad érvényben – írja a marosvasarhelyiek.ro. Az Maros Megyei Tanfelügyelőség iskolahálózati tervét az RMDSZ frakció ellenezte.

A portál beszámolója szerint az nem tetszett a városi RMDSZ frakciónak, hogy a tanfelügyelőség az önkormányzat egyetlen javaslatát sem vette figyelembe. A beszámolójuk szerint marosvásárhelyi önkormányzat azt kérte a Maros Megyei Tanfelügyelőségtől, hogy a 2024-2025-ös iskolahálózati szerkezet meghatározásakor hagyja jóvá, hogy a katolikus osztályok kiváljanak a Bolyai Farkas Elméleti Líceumból, és újra önálló felekezeti iskolát alkossanak.

A tanfelügyelőség azzal utasította el az önkormányzat kérését, hogy a katolikus osztályok kiválása a Bolyaiból többletköltséggel és új állások – egy igazgatói, egy főkönyvelői, stb. – létrehozásával járna, ugyanakkor nem javítana a diákok teljesítményének minőségén sem. A tanfelügyelőség végül az oktatási minisztériumra bízta a katolikus líceum kérdésében a végső döntést, amely megerősítette a tanfelügyelőség álláspontját.

A tanfelügyelőség ugyanakkor elutasította több szakiskola összevonásáról szóló javaslatát is az önkormányzatnak.

A marosvásárhelyiek.ro tájékoztatása szerint az a tény, hogy a tanfelügyelőség a 2024-2025-ös tanévre szóló beiskolázási terve nem kapta meg a tanácsosok jóváhagyását, a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden marad a régiben, azaz a 2023-2024-es rend szerint működnek tovább.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!