A drogkereskedelem és -fogyasztás elleni küzdelemről szóló törvénytervezetek elfogadását sürgeti az igazságügyi miniszter

2024. január 28. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

A kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás elleni küzdelemről szóló törvénytervezetek elfogadását sürgette szombaton Alina Gorghiu igazságügyi miniszter – írja az Agerpres.

Piteşti-i sajtótájékoztatóján a tárcavezető elmondta, hogy továbbra is prioritásnak tartja a parlamentbe korábban beterjesztett három jogszabályjavaslat elfogadását.

„Társadalmunkat nem fogják megkímélni (...) a drogok, a kábítószer-kereskedelem, a fogyasztás elterjedése a fiatalok körében. Igazságügyi miniszterként a parlamenti kollégáim bölcsességére apellálok. Választási évben vagyunk, a parlamenti munka valószínűleg nem lesz folyamatos, ezért úgy gondolom, hogy a lehető legnagyobb felelősséggel kell kezelnünk a három tervezet sürgősségi eljárással történő elfogadását” – nyilatkozta Alina Gorghiu.

A miniszter emlékeztetett, hogy a kábítószer-kereskedők nyilvántartásának létrehozásáról szóló törvénytervezet, a regionális drogrehabilitációs központok létrehozásáról szóló törvénytervezet, illetve a Május 2.-törvény néven ismert jogszabályjavaslat elfogadását sürgeti. Az utóbbi előírja, hogy a kábítószer-kereskedők nem kaphatnak felfüggesztett börtönbüntetést.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!